Piaci körkép: az elektromos modelleken is sokat fog keresni a Mercedes

Alacsonyabban forognak az európai piacok az új hét kezdetén, a részvények mozgása követi az Ázsiában látott gyenge teljesítményt. A spanyol IBEX (SPA35), a brit FTSE 100 (UK100) és a lengyel WIG20 (W20) vannak leginkább lemaradva, míg a német DAX (DE30) és az olasz FTSE MIB (ITA40) picit emelkedni tudnak.

Bár a DAX ma a kevés emelkedő részvényindexek egyike, a nyereség mértéke csekély és a technikai kép sem változott igazán, az index megpróbálja áttörni a rövidtávú kereskedési csatornájának felső határát 15.240 pontnál. A DAX (DE30) az európai nyitás előtt még erősödött és 15.290 pont közelében érte el napi csúcsát, de ezt a pluszt már vissza is adta az index és így újra a kereskedési sáv felső határánál ingadozik. Ha a bikák kifogynának a lendületből, az első figyelendő támasz a kereskedési sáv alja 15.175 pontnál.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az előzetes eredmények szerint a Deutsche Post (DPW.DE) 1,9 milliárd eurós EBIT szerinti nyereséget ért el 2021 első negyedévében, ami 592 millió euróval haladja meg a 2020 első negyedévi értéket. A társaság immár 5,6 milliárd eurót jelentősen meghaladó éves profitra számít.

A hamarosan érkező Mercedes EQS belülről. Forrás: Daimler Global

Ola Kallenius, a Daimler (DAI.DE) vezérigazgatója közölte, hogy a teljesen elektromos szedánok új termékpalettája csúcstechnológiás megoldásokat fog tartalmazni és tisztes haszonnal tudják majd értékesíteni ezeket a modelleket már a kezdetektől. Véleménye szerint az elektromos járművek piacán is ugyanaz a logikai elv érvényesül, mint a hagyományos autóknál, miszerint a prémium szegmensben lehet elérni a legmagasabb haszonkulcsokat. Kallenius azt is közölte, hogy a Daimler 2039-re karbonsemlegessé válhat.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Post technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply