Piaci körkép: a Mercedes eladások negyedét EV és hibrid modellek adják Európában

● Vegyesen mozognak az európai piacok a Fed jegyzőkönyvének publikálása előtt
● A DAX (DE30) a rövidtávú trendvonala alá esett
● A Mercedes-Benz első negyedéves értékesítése 60%-kal nőtt Kínában

Többé-kevésbé a tegnapi záróértékeik körül mozognak szerdán az európai részvényindexek, a befektetők a ma este 8-kor megjelenő Fed jegyzőkönyvre és Biden beszédére várnak. A német DAX (DE30) stagnál, a francia CAC40 (FRA40) enyhén erősödik, míg a holland AEX (NED25), a spanyol IBEX (SPA35) és az olasz FTSE MIB (ITA40) enyhe mínuszban forog. A brit FTSE 100 index felülteljesítő 0,6%-os emelkedésével.

A DAX (DE30) emelkedése megállt, miután tegnap új történelmi csúcsot ért el 14.340 pont környékén. Az index innen elkezdett visszahúzódni és a rövidtávú trendvonal alá esett. A rövidtávú támasz 15.200 pontnál található, a területet a lokális piaci geometria alsó határa jelöli ki és tegnap meg tudta állítani az esést.

Forrás: xStation5

Abban az esetben, ha ez a támasz nem lenne elég a medvék visszatartásához, a figyelem a legutóbbi emelkedésből számolt 23,6%-os és 38,2%-os visszatérési szintekre terelődhet, amelyek 15.120 pontnál, illetve 15.000 pontnál találhatóak.

A kereskedés egész nap nyomott lehet, mivel a befektetők kiváró üzemmódban vannak a Fed jegyzőkönyvének esti publikálása előtt. Ha a jegyzőkönyvben szerepelne, hogy megvitatták a gyorsabb monetáris szigorítás lehetőségét, az nyomást helyezne a részvényekre.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) közölte, hogy Mercedes-Benz márkájának eladásai éves összehasonlításban 22%-kal nőttek 2021 első negyedévében, összesen 581.720 járművet adtak el. A növekedést a kínai értékesítés 60%-os megugrása okozta, de Észak-Amerikában (+12,5%) és Európában (+1,8%) is sikerült javítani a tavalyi adatokon.

Mercedes EQA 250 – kép forrása: Daimler Global

A plug-in hibrid és teljesen elektromos modellek globálisan az összes értékesítés 10%-át adták, de Európában ez az arány már 25% volt. A Daimler közölte továbbá, hogy a globális chiphiány negatívan befolyásolta az első negyedéves átadásokat és a második negyedéves értékesítésre is hatással lesz.

Elemzői lépések 

● A Deutsche Bank (DBK.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “tartás”-ra javította a Santander. A célárat 10,93 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek