Jövő nyártól már csak fizetőkapukon engednek be Velencébe

A Times szerint az olasz képviselők múlt héten elfogadták azt a korlátozó csomagot, amellyel jelentősen csökkenteni kívánják a Velence városát érő turisztikai nyomást. A terv nem újkeletű, már 2019-ben is szó volt egy hasonló csomagról, de annak élesítését elhalasztották, majd jött a koronavírus-járvány.

A La Stampa olasz napilap az intézkedések részleteiről is írt, ezek szerint elektronikus forgókapukkal szerelik fel a város bejáratait, ahol előzetes foglalás és belépődíj megfizetése mellett lehet majd bejutni Velence utcáira és lagúnáihoz. Az intézkedések alól csak a helyiek és hozzátartozóik, a 6 éven aluli gyermekek, illetve a helyi hotelekben tartózkodó vendégek mentesülnek.

Az intézkedéseket 2022 nyarától tervezik bevezetni, a belépődíj mértéke állítólag 3 és 10 euró között lesz, szezontól függően.

https://www.instagram.com/p/CS8kHiItZVi/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Megdőlhetett az európai melegrekord

Forrás: CNBC

 

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »