Olaszország

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »

Nagy ünneplés volt tegnap Olaszországban, lekerültek a maszkok

Tegnap este játszották le Rómában a 2020-as labdarúgó EB nyitómérkőzését, ahol az olaszok 3-0-ra legyőzték a török válogatottat. A győzelmet követően meglehetősen felszabadult volt a hangulat az utcákon, a maszkok egészségügyi szerepe is eléggé lecsökkent, tekintve, hogy az állon hordva nem igazán véd a vírustól.

Read More »

Látványos videón az Etna vasárnapi kitörése

A Szicíliában található Etna vulkán vasárnap a korai órákban ismét kitört. A Nemzeti Geofizikai és Vulkanológiai Intézet jelentése szerint a kilövellő hamufelhő 6,5 kilométeres magasságba ért el, de nem veszélyeztette a közelben lévő cataniai repülőtér működését.

Read More »

Újabb belpolitikai csata indul Olaszországban

Hétéves államfői munkája befejezésére készül Sergio Mattarella, aki szerdai bejelentése szerint nem akar újabb mandátumot vállalni, belpolitikai versenyt indítva ezzel a következő köztársasági elnököt kinevező pártok között.

Read More »

Kicsit fellélegezhetnek az olaszok

Közel ötvenmillió olaszt érint hétfőtől a koronavírus-járvány miatt ősztől érvényes korlátozások feloldásának kezdete, amelyet élénk vita kísér a tartományok és a kormánypártok részéről is.

Read More »