Olaszország

Olaszországban megdőlt a napi új halálesetek száma

Az olasz egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint az elmúlt huszonnégy órában 993 beteg halt meg a koronavírus-fertőzés következtében az országban. Ez a legmagasabb szám a járvány február végi kezdete óta. Giuseppe Conte miniszterelnök csütörtök este sajtótájékoztatón ismertette a péntektől életbe lépő járványvédelmi intézkedéseket.

Read More »

Vegyesen alakul a járványgörbe Európában

Az Európa-szerte bevezetett korlátozó intézkedések sok helyütt beértek; számos országban lassul a járvány terjedése, ezért több állam lazításokat tervez. Vannak azonban olyan helyek, ahol további szigorításokra van szükség.

Read More »

Karácsony előtt lazíthat Olaszország

Olaszországban a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások karácsony előtti enyhítésére készülnek; a kiemelten járványveszélyes Lombardia tartomány kormányzója szerint december első napjaiban enyhíthetik az intézkedéseket, mert az egészségügyi minisztérium szerda esti közlése szerint a járványgörbe húsz hét után először lefelé ível.

Read More »

Koronavírus-update a nagy európai gazdaságokból

Olaszországban a szigorú korlátozások ellenére nőtt a teszteken szűrt fertőzöttek aránya; az egy nap alatt végzett vírustesztek csaknem 18 százaléka mutatott ki fertőzést. Közben Spanyolországban és Franciaországban tovább lassult a fertőzés terjedése, Németországban pedig közölték, hogy egyelőre nem várhatók újabb korlátozó intézkedések.

Read More »

Egy százalék felett az aktív fertőzöttek száma Olaszországban

Mivel Európa keleti és nyugati felét nem egyforma mértékben sújtotta a koronavírus tavaszi és őszi hulláma, az összesített esetszám jelenleg nem minden esetben tükrözi a helyzet súlyosságát egy adott országban. Az aktív fertőzöttek száma a lakosság számához viszonyítva már tisztább képet fest. Olaszországban most ez a mutató jutott 1 százalék fölé.

Read More »

Európa lassan újra teljesen bezárkózik

A koronavírus-járvány terjedésének gyorsulása miatt lassan számos európai országban a tavaszi korlátozásokhoz hasonló intézkedések lépnek életbe: több spanyol tartományban jelentősen szigorítanak, Olaszországban éjszakai kijárási tilalom jön, négy tartományt pedig teljesen lezárnak, míg Angliában csütörtökön életbe lépett a korábban bejelentett négyhetes zárlat.

Read More »

Újra beindult a pánikvásárlás Olaszországban

Olaszországban - a koronavírus-járvány miatti újabb korlátozások bejelentésére készülve - hétfőn 20 százalékkal megnövekedett a vásárlók száma az élelmiszerüzletekben - közölte a Coldiretti termelői szövetség, amely hazai termékek vásárlására szólította fel az olaszokat.

Read More »

Még tovább szigorít az olasz vezetés

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök vasárnapi sajtótájékoztatóján a vendéglátóhelyek este hat órai bezárását jelentette be a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításként, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyják el otthonukat. Az újabb intézkedések országosan vasárnap éjféltől léptek életbe és november 24-ig érvényesek.

Read More »

Olaszország egy részén éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el

Giuseppe Sala milánói polgármester bejelentette, hogy a koronavírus-járvány kritikus helyzete miatt csütörtöktől kezdve este tizenegy órától reggel ötig kijárási tilalom lép életbe Olaszország tízmillió lakosú Lombardia régiójában. Az intézkedés egyelőre a következő három hétre érvényes. Más olasz tartományokban is szigorításra készülnek, Campaniában péntektől érvényes a kijárási tilalom.

Read More »

Komoly gazdasági reformot jelentett be az olasz kormány

Az adórendszer átalakítását, az egészségügy és oktatás támogatását, valamint a családok segítését jelölte meg elsőrendű lépésként a gazdaság talpra állítására Giuseppe Conte miniszterelnök a jövő évi, 39 milliárd eurós költségvetési csomag hétfő esti bemutatásakor.

Read More »

Tovább szigorít Olaszország, de nem lesz teljes zárlat

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök vasárnap este bejelentette, hogy Olaszországban lezárják a látogatottabb utcákat és tereket, valamint korábbra hozzák az ülve fogyasztást nem biztosító vendéglátóegységek esti bezárását, de hangsúlyozta, hogy egyelőre semmilyen további korlátozást nem terveznek. A kormányfő ugyanakkor mindenkit biztosított afelől, hogy a tavaszi járványhelyzet nem ismétlődik meg, mert "az ország most felkészültebb".

Read More »