Peru újraszámolt, sehol nincs a magyar halálozási adat

Peru felülvizsgálta a koronavírus-járványhoz köthető halálozások számát és kiadta a friss adatokat. Az ország így 1 millió lakosra vetítve már több mint 5000 halálesetet regisztrált – ehhez képest a magyarországi adatok már nem is tűnnek annyira rossznak.

Eddig is voltak olyan országok, ahol a hivatalos adatok és a valós halálozási számok nem igazán stimmeltek, az India által közölt 241 / 1 millió fős adat erősen alulbecsültnek tűnik, tekintve, hogy volt olyan krematórium, ahol megolvadt a kémény a folyamatos terheléstől.

Oroszországban jelenleg 122.267 az operatív törzs által elismert halálozás, de a statisztikai hivatal május elején ennél 2,5-szer magasabb számot közölt, így az országban gyakorlatilag két párhuzamos statisztika létezik.

Peru esetében nem tűnt irreálisan alacsonynak az eddig közölt hivatalos adat, hiszen a 2077 / 1 millió fős lakosságarányos halálozás nagyságrendileg a járvánnyal erősen sújtott Olaszország hivatalos adatával egyezik meg – és mégis, a felülvizsgálat után 5000 fölé ugrott ez a mutató.

A lakosságarányos halálozás „negatív világranglistát” eddig Magyarország vezette, egyedüli országként 3000 feletti lakosságarányos halálozási mutatóval, de Peru mai bejelentésével ez az adat már nem is tűnik annyira rossznak.

https://www.instagram.com/p/CPlxiKXJ85g/

Forrás: CNN / Worldometers

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »