lakosságarányos halálozás

Peru újraszámolt, sehol nincs a magyar halálozási adat

Eddig is voltak olyan országok, ahol a hivatalos adatok és a valós halálozási számok nem igazán stimmeltek, az India által közölt 241 / 1 millió fős adat erősen alulbecsültnek tűnik és Oroszországban is kétféle hivatalos adat létezik, de Peru ma mindenkit meglepett az adatok felülvizsgálatával.

Read More »

Hivatalos: Magyarországon a leghalálosabb a koronavírus

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyarországi koronavírus-járvány. A halálesetek száma a mai nappal meghaladta a 26 ezret, ezzel pedig az országok negatív rangsorában az élre kerültünk. Nincs még egy olyan ország a világon, ahol népességarányosan ennyi áldozatot szedett volna a fertőzés.

Read More »

Tetőzni látszik a koronavírus-járvány Magyarországon

A friss adatok alapján tetőzni látszik a járvány Magyarországon. Annak ellenére, hogy a halálesetek száma rekordra ugrott és az aktív fertőzöttek száma is enyhén nőtt még, az új esetek száma erősen visszaesett az elmúlt két napban és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkenni kezdett. 

Read More »

Aggódik a Magyar Orvosi Kamara

A súlyosbodó járványhelyzet miatt további szigorításokat szorgalmaz a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége. Javaslataik szerint minimálisra kell csökkenteni az emberek érintkezését, mert túl nagy a terhelés a kórházi osztályokon. 

Read More »