Oroszországban párhuzamosan több covid-statisztikát közölnek

Meglehetősen nehéz kiigazodni az orosz koronavírus-statisztikákon, Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter szerint még mindig több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt, miközben az operatív törzs 268 ezer az aktív fertőzöttek száma. A halálozási statisztikákban közel 2,5-szeres a különbség.

Oroszországban továbbra is feszültséget okoz a koronavírus-járvány, még mindig több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt – jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter vasárnap a Rosszija 1 televíziónak. Murasko hangsúlyozta, hogy az országban azért rendeltek el folyamatos munkaszünetet május 1. és  10. között a “májusi ünnepekre”, hogy megszakítsák a járvány terjedésének láncolatát.

Oroszországban idén a május 1-jei munka ünnepe és a május 9-i második világháborús győzelem napja mellett ebben az időszakban ünneplik a húsvétot is.

Szigorítana az orosz miniszterelnök a májusi ünnepek előtt

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes ugyanennek a csatornának azt mondta, hogy Oroszországban naponta 200-300 ezer embernek adják be a Covid-19 elleni vakcinát. Golikova szerint az oltásra jelentkezők 47 százaléka 65 évesnél idősebb. A Szputnyik V vakcina honlapja szerint vasárnapra 12 429 450 ember, a lakosság 8,5 százaléka kapta meg az oltás mindkét dózisát. Murasko szerint a közösségi immunitás megszerzéséhez 69,8 millió ember beoltásához van szükség (Oroszország teljes lakossága közel 146 millió).

Oroszországban az operatív törzs által vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8697-tel 4 823 255-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 268 471-re, a halálos áldozatoké 110 862-re, a felépülteké pedig 4 443 922-re emelkedett. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 129,8 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 324 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el.

Ezek a hivatalos, a Worldometers összesítő táblázataiban is közölt adatok, most pedig következzen néhány újabb adatsor, amik a fentiekkel nem feltétlenül egyeznek:

  • Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 507 861 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt
  • Az egészségügyi miniszter szerint több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt
  • (Az operatív törzs szerint az aktív fertőzöttek száma 268.471)
  • Az orosz állami statisztikai szolgálat (Roszsztat) szombaton kiadott adatai szerint tavaly és az idei első negyedévben 248 806 koronavírusos fertőzött halt meg Oroszországban.
  • Közülük 139 039 esetében volt a Covid-19 az elhalálozás fő oka (az operatív törzs szerint az összes halálozás 110.862 volt), további 26 961 esetben szintén ezt feltételezik, de a bizonyossághoz további vizsgálatokra van szükség.
  • A koronavírus-fertőzés 19 218 esetben kísérő betegség volt és felgyorsította a beteg halálát, 63 588 esetben pedig nem volt hatással a halálra.

A rejtély megoldását innen Olvasóinkra bízzuk…

Friss hírek

Piaci körkép: megpihen a DAX a kétnapos rali után

Vegyes hangulatban kezdték a napot az európai indexek, a befektetők a meglévő oltások hatásosságát mérlegelik az új vírusvariánsra vonatkozóan. A BioNTech mely a Pfizerrel együtt gyárt vakcinákat, 6%-ot esett, miután egy tanulmány szerint az Omicron részlegesen ki tudja kerülni a kétdózisos vakcina nyújtotta védelmet. 

Read More »

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply