Oroszországban párhuzamosan több covid-statisztikát közölnek

Meglehetősen nehéz kiigazodni az orosz koronavírus-statisztikákon, Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter szerint még mindig több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt, miközben az operatív törzs 268 ezer az aktív fertőzöttek száma. A halálozási statisztikákban közel 2,5-szeres a különbség.

Oroszországban továbbra is feszültséget okoz a koronavírus-járvány, még mindig több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt – jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter vasárnap a Rosszija 1 televíziónak. Murasko hangsúlyozta, hogy az országban azért rendeltek el folyamatos munkaszünetet május 1. és  10. között a “májusi ünnepekre”, hogy megszakítsák a járvány terjedésének láncolatát.

Oroszországban idén a május 1-jei munka ünnepe és a május 9-i második világháborús győzelem napja mellett ebben az időszakban ünneplik a húsvétot is.

Szigorítana az orosz miniszterelnök a májusi ünnepek előtt

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes ugyanennek a csatornának azt mondta, hogy Oroszországban naponta 200-300 ezer embernek adják be a Covid-19 elleni vakcinát. Golikova szerint az oltásra jelentkezők 47 százaléka 65 évesnél idősebb. A Szputnyik V vakcina honlapja szerint vasárnapra 12 429 450 ember, a lakosság 8,5 százaléka kapta meg az oltás mindkét dózisát. Murasko szerint a közösségi immunitás megszerzéséhez 69,8 millió ember beoltásához van szükség (Oroszország teljes lakossága közel 146 millió).

Oroszországban az operatív törzs által vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8697-tel 4 823 255-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 268 471-re, a halálos áldozatoké 110 862-re, a felépülteké pedig 4 443 922-re emelkedett. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 129,8 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 324 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el.

Ezek a hivatalos, a Worldometers összesítő táblázataiban is közölt adatok, most pedig következzen néhány újabb adatsor, amik a fentiekkel nem feltétlenül egyeznek:

  • Koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 507 861 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt
  • Az egészségügyi miniszter szerint több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt
  • (Az operatív törzs szerint az aktív fertőzöttek száma 268.471)
  • Az orosz állami statisztikai szolgálat (Roszsztat) szombaton kiadott adatai szerint tavaly és az idei első negyedévben 248 806 koronavírusos fertőzött halt meg Oroszországban.
  • Közülük 139 039 esetében volt a Covid-19 az elhalálozás fő oka (az operatív törzs szerint az összes halálozás 110.862 volt), további 26 961 esetben szintén ezt feltételezik, de a bizonyossághoz további vizsgálatokra van szükség.
  • A koronavírus-fertőzés 19 218 esetben kísérő betegség volt és felgyorsította a beteg halálát, 63 588 esetben pedig nem volt hatással a halálra.

A rejtély megoldását innen Olvasóinkra bízzuk…

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »