Surf-elemzés: 12 hetes euró-dollár visszatekintő

Pár hete indítottuk el Surf-elemzés sorozatunkat, melyben minden hétfőn reggel végigkövetünk néhány népszerű befektetési eszközt a PSR elemzési módszer segítségével. Ezúttal egy 12 hetes visszatekintő elemzés készült az EUR/USD devizapárra vonatkozóan, amely visszaigazolja a felállított támasz / ellenállás szintek létjogosultságát. 

Míg a Kitekintőn olvasható napi DAX elemzések esetében legtöbbször a Fibonacci-szintek kerülnek elő, mint figyelendő támaszok és ellenállások, a SURF elemzéseknél egy részben hasonló, de más megközelítésű elemzési stratégia kerül alkalmazásra.

Közös elem, hogy mind a Fibonacci-szintek meghatározásánál, mind a SURF stratégiánál a piacok egy fontos csúcsa és / vagy mélypontja jelenti a kiindulópontot, de míg a Fibonacci-vonalak horizontálisan helyezkednek el a kijelölt csúcspont és mélypont között, és ezek között, illetve ezeken kívül határoz meg fontos támasz / ellenállás szinteket, addig a SURF stratégia érdekessége, hogy nem horizontális vonalakat, hanem csak és kizárólag sugár irányban kivetített ferde vonalakat használ egy-egy támasz / ellenállás szint meghatározásánál.

A Begyik Roland által működtetett PSR Youtube csatornán immár 12 hete folyik a piacok elemzése, amelyből most kifejezetten az EUR/USD devizapárra vonatkozóan tekinthető meg egy összefoglaló:

Az utolsó heti elemzés itt érhető el, hétfőn reggel pedig érkezik az újabb rész, az e heti események feldolgozásával és a jövő heti forgatókönyvekkel.

Friss hírek