Piaci körkép: sorra emelik eredményvárakozásaikat a tőzsdei cégek

Nyereséget mutatnak az európai részvénypiacok ma délelőtt, miután az amerikai piacon is erős volt a tegnapi kereskedés. A lengyel részvények teljesítenek a legjobban Európában, a WIG20 (W20) 1.8%-kal emelkedik. A főbb nyugat-európai blue chip indexek 0,2% feletti pluszban járnak, a francia CAC40 (FRA40) és az olasz FTSE MIB (ITA40) kissé lemaradtak és a tegnapi záróáraik körül ingadoznak.

A kedd este megindult erős emelkedő mozgás ma is folytatódik a DAX (DE30) piacán, a német index ma reggel átjutott a 15.300 pontos szinten és tovább emelkedett a 15,350 pontnál lévő ellenállási zónáig.

Forrás: xStation5

A bikák itt úgy tűnik megpihentek és a kereskedés lehet, hogy egészen az 14:30-kor érkező amerikai NFP-jelentésig (NON-Farm Payroll, nem mezőgazdaságban foglalkoztatottak száma) csendes marad. Ha a jelentés csalódást okozna és az indexek lejjebb mozdulnának, a fő támasz az április közepén indult korrekció 50%-os visszatérési szintjénél figyelendő (15.180 pont körüli terület) és itt található az overbalance-szerkezet alsó határa is.

Vállalati hírek

Az Adidas (ADS.DE) az erős negyedéves eredmények közzététele után emelkedik. A cég 5,27 milliárd eurós értékesítési árbevételről számolt be (várt: 5,03 mrd). A működési profit 704 millió eurót ért el (várt: 580 millió), a folyamatos működés nettó nyeresége pedig 502 millió euró lett (várt: 390 millió). A társaság megerősítette egész évre vonatkozó nyereség-előrejelzését,  melyet továbbra is az 1,25-1,45 milliárdos sávba vár.

A BMW (BMW.DE) 15%-os növekedésről számolt be a tavalyi első negyedéves árbevételhez képest, a cég 26,78 milliárdos árbevételt ért el az idei év első három hónapjában (várt: 26.15 mrd). Az EBIT eredmény a tavalyi 1,38 milliárd euróról idén 3,03 milliárd euróra nőtt (várt: 2,62 mrd). A motorkerékpárok értékesítéséből származó árbevétel 35%-kal 753 millió euróra emelkedett (várt: 571 millió), míg az autóipari szegmens árbevétele 27%-kal nőtt és 22,76 milliárd eurót ért el (várt: 21,22 mrd). A BMW közölte, hogy a teljes év vonatkozásában a korábban jelzett 6-8%-os sáv felső határa közelébe várja az autóipari szegmens nyereséghányadát.

A Siemens (SIE.DE) is ma tette közzé eredményszámait második pénzügyi negyedévre vonatkozóan, ami az első naptári negyedévnek felel meg. A német ipari társaság 14,665 milliárd eurós árbevételt közölt, meghaladva a 14,109 mrd-os várakozást. A nettó nyereség 1,404 milliárd euró lett, (várt: 1,437 mrd), míg a kiigazított egy részvényre jutó eredmény (EPS) 1,73 eurót ért el (várt: 1,83 euró). A Siemens megemelte éves nettó nyereségre vonatkozó előrejelzését a korábbi 5-5,5 milliárdos sávból az 5,7-6,2 mrd euró közötti sávba, az árbevétel esetében pedig 9-11% közötti növekedésre számítanak.

A német piacon tegnap a Volkswagen és a Munich Re is megemelte várakozásait, Magyarországon pedig ma a MOL és az OTP jelentett a vártnál jobb eredményszámokat, így egyelőre úgy tűnik, 2021 újra a növekedésről fog szólni.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Adidas technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek