A top10-be került Magyarország az aktív fertőzöttek számában

A mai adatokkal újabb mérföldkőhöz érkezett a magyarországi koronavírus-helyzet, most éppen az aktív fertőzöttek számában kerültünk meglepő helyre. Annak ellenére, hogy a lakosságszám bőven 10 millió alatti, már ott vagyunk a tízes listán. Lakosságarányosan az első hely is megvan.

A mai adatok részletesen:

  • Meghalt 241, többségében idős, krónikus beteg
  • Újabb 5216 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést
  • Az aktív fertőzöttek száma 271.516, a teljes lakosság 2,82%-a
  • Közelítőleg minden 36. magyarországi lakos aktív fertőzött
  • Eddig 3.145.592 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1.349.314-en már a második adag vakcinát is megkapták
  • Kórházban 9.459 koronavírusos beteget ápolnak
  • Lélegeztetőgépen 1.117-en vannak
  • Az eddigi összes haláleset 24.762
  • Az  millió lakosra vetített halálozások száma 2.568

Az új esetek száma már nem éri el a márciusban látott tízezres csúcsokat, valamint a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkenő tendenciát mutat, de a halálozások száma körülbelül egy hónapja szinte minden nap 200 felett van és az aktív fertőzöttek száma is rendkívül magas szinten (270 ezer felett) stabilizálódott, melynek köszönhetően egy olyan tízes listára került fel a Magyarország, ahol más hasonló népességű terület egyáltalán nem szerepel.

Forrás: Worldometers

Amint látható, a TOP 10-be került Magyarország, ahol a kilencedik Lengyelország már 37,8 milió lakossal rendelkezik. Ha az aktív fertőzöttek számát a teljes lakossághoz viszonyítjuk, akkor a magyar fertőzöttség 2,82%-os, azaz közelítőleg minden 36. magyarországi lakos aktív fertőzött.

Ilyen rossz arányt a fenti lista egyetlen országa sem produkál jelenleg, sőt, az 1%-os limitet is csak két ország haladja meg: az USA (2,07%) és Franciaország (1,65%).

A lakosságarányos halálozásban sem állunk sokkal jobban, a fenti táblázatban is látható 2568-as értékkel ott is megvan a dobogós helyezés, már csak Gibraltár (2791) és Csehország (2628) áll előttünk, de ha még sok olyan nap lesz, amikor 200 felett lesz az elhunytak száma, akkor itt is meglehet az első pozíció.

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. november 1-jétől. Forrás: MTVA Sajtóadatbank

A fentiekből teljesen egyértelmű, hogy Magyarországon a járványt önmagában a társadalmi érintkezések csökkentésével nem lehet megállítani, a megoldás az oltás:

https://vakcinainfo.gov.hu/

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »