Nem tud csökkenni a súlyos esetek száma Magyarországon

Annak ellenére, hogy továbbra is napi 300 közelében van a koronavírus miatti halálozások száma Magyarországon és az új esetek száma eltávolodott a tízezres csúcsoktól, a lélegeztetőgépen lévők száma nem tud csökkenni.

Továbbra is aggasztó a járványhelyzet Magyarországon. Egyes mutatókon ugyan látható a tetőzés, a napi új esetek száma például jelentősen eltávolodott a március végén látott tízezer feletti csúcsoktól és az aktív fertőzöttek száma is stabilizálódni látszik 270 ezer körül, ez azonban továbbra is nagyon magas adat – a teljes lakosság 2,82%-a fertőzött jelenleg.

Ahol viszont nem látszik a tetőzés, az a súlyos esetek száma és a halálozás. A napi halálozások száma március közepe óta szinte minden nap 200 felett van, de közel ugyanennyien kerülnek lélegeztetőgépre is naponta. A friss adatok szerint tegnap 285-en hunytak el a vírus következtében, de a lélegeztetőgépen lévők száma az előző napi 1209-ről mindössze 1204-re csökkent, azaz 280-an kerültek lélegeztetőgépre – csak a tegnapi napon.

Ez pedig előrevetíti, hogy még a következő napokban sem fog csökkenni érdemben a napi halálozások száma, és sajnos gyorsan haladunk a lakosságarányos halálozás dobogós helyezései felé.

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. november 1-jétől. Forrás: MTVA Sajtóadatbank

A friss adatok részletesen:

  • Meghalt 285, többségében idős, krónikus beteg
  • Újabb 3597 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést
  • Az aktív fertőzöttek száma 272.066, a teljes lakosság 2,82%-a
  • Közelítőleg minden 35. magyarországi lakos aktív fertőzött
  • Eddig 3.037.023 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1.290.709-en már a második adag vakcinát is megkapták
  • Kórházban 10.364 koronavírusos beteget ápolnak
  • Lélegeztetőgépen 1.204-en vannak

Forrás: MTI / Worldometers

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »