Egyre több helyen bukkannak fel hamis PCR-igazolások Európában

Negatív koronavírusteszteket, különböző okmányokat, de még a Pfizer/BioNTech oltóanyagának a címkéjét is hamisította az a szerbiai bűnbanda, amelyet kedden fogott el a szerb rendőrség – közölte az N1 regionális hírtelevízió a szerda reggeli híradóban.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség tájékoztatása szerint elfogták a bűnbanda hat tagját, akik 2020 januárja óta folytatták tevékenységüket, és azóta legalább ezer különböző hamis okmányt állítottak elő, a járvány kitörését követően pedig negatív teszteket igazoló dokumentumokat is hamisítottak.

Március végén a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki a belgrádi vásárcsarnokban, a szerb főváros legfőbb oltópontján dolgozott önkéntesként, és hamis oltási igazolásokat állított ki.

Azonban nemcsak Szerbiában, Romániában is divat lett a hamis vírustesztek árusítása. A román rendőrség hétfőn nemzetközi személyszállító cégeknél tartott házkutatást, mert a gyanú szerint hamisított negatív koronavírusteszteket árultak utasaiknak.

A három bukaresti busztársaság a Filaret buszpályaudvarról indítja Törökországba tartó járatait. Az Antena3 hírtelevízió beszámolója szerint az év eleje óta utasok százait, ha nem ezreit látták el 50 lejes (3600 forint) felárért hamis negatív PCR-tesztekkel, anélkül, hogy bárki is ellenőrizte volna: nem fertőznek-e a buszon összezsúfolódott utasok.

Az ügyben a Giurgiu megyei rendőrség kezdett nyomozni, azután, hogy a hamisított teszteket a Giurgiu-Rusze (román-bolgár) közúti határátkelőnél felfedezték. Ellenőrzésük során ugyanis kiderült, hogy a hamis teszteken szereplő vonalkódokhoz más személyi számok tartoznak.

A rendőrségi akcióról beszámoló román média felidézte, hogy néhány hete a spanyol rendőrség buktatott le a francia határ közelében egy egész autóbusznyi, hamisított teszttel utazó román állampolgárt. A Romániába tartó busz mind a 33 utasa és két sofőrje Spanyolországban hamisított negatív koronavírus-teszttel próbált átjutni Franciaországon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »