Kilenc haláleset az AstraZeneca oltás után Németországban

Németország részlegesen újra leállította az AstraZeneca vakcinájával történő oltásokat, miután 31 esetben agyi vérrögképződést regisztráltak az oltás beadása után – az érintett betegek közül kilencen meg is haltak.  

A Paul Ehrlich Intézet által regisztrált újabb problémás esetek miatt a német hatóságok az ország egyes területein – egyelőre Berlinben, Münchenben és Brandenburg tartományban – leállították az AstraZeneca oltások beadását a 60 év alattiaknak és újra vizsgálni fogják az AstraZeneca oltás biztonságosságát.

A kilenc elhunytból hét 20 és 63 év közötti nő volt, rajtuk kívül egy 36 éves és egy 57 éves  férfinál alakultak ki végzetes vérrögök.

Kanada hétfőtől elővigyázatossági okokból az 55 év alattiaknál szintén felfüggesztette az AstraZenca oltás használatát.

Két hete ugyanilyen aggályok miatt egyszer már leállították az AstraZeneca oltásokat Európa számos országában, de az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) állásfoglalása után folytatódott az oltóanyag használata.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Guardian

 

Friss hírek

Ismét leminősítette Ukrajnát a Moody’s

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekednek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.

Read More »