AstraZeneca

Újabb gyanús, trombózisos eseteket találtak Spanyolországban

A spanyol gyógyszerügynökség (AEMPS) két újabb trombózisos esetet vizsgál az AstraZeneca-vakcinával kapcsolatban. Sajtóinformációk szerint egy 43 éves tanárnőről van szó, aki kedden hunyt el és nem volt fennálló betegsége. Az oltást március 3-án kapta meg, néhány órával az oltás beadása után már rosszul érezte magát, pár nappal később pedig vérrögöt találtak az agyában.

Read More »

Piaci körkép: a BMW idén már nagyobb nyereségre számít

A befektetők kivárnak az esti kamatdöntő ülés előtt. Ma felröppentek olyan hírek, hogy Németország esetleg megváltoztatja döntését és mégsem függeszti fel az AstraZeneca oltások beadását. Az oltási kampánnyal kapcsolatban csütörtökön 16 órakor lesz kormányülés, a döntés bejelentése ezután várható.

Read More »

Az oltóanyag-gyártás a kormányok új prioritása

Az oltóanyag-válság Európában megmutatta, hogy azok az államok, amelyek multinacionális vállalatok szállításától függenek, sebezhetőek lehetnek. Ausztrália, Brazília, Japán és Thaiföld gyártási partnerséget létesítene az AstraZeneca gyógyszergyártóval, Olaszország állami támogatást nyújtana a vakcinagyártáshoz. Ausztria, Dánia és Izrael közös kutatási és fejlesztési alapot tervez.

Read More »