Nagyon optimista a Daimler Truck

A Daimler Truck AG német haszongépjármű gyártó konszern a koronavírus-válság miatt tavaly bekövetkezett visszaesést követően idén eladásainak jelentős növekedésére és bevételarányos jövedelmezősége normalizálódására számít – közölte a vállalat.

A Daimler haszongépjármű érdekeltsége, a Daimler Truck AG forgalma és bevétele a tavalyi év első két negyedében jelentősen visszaesett – jelentette be Martin Daum vezérigazgató a társaság éves sajtókonferenciáján csütörtökön Stuttgartban.

Elmondása szerint az év második felében már megindult a megrendelések növekedése, és ez alapján az idén mind az értékesítési árbevétel, mind pedig a bevételarányos jövedelmezőség terén javulásra számítanak.

A Daimler Truck 2020-ban 378,5 ezer járművet értékesített, negyedével kevesebbet az előző évinél. Az értékesítési árbevétel 22 százalékkal 34,7 milliárd euróra csökkent. A működési eredmény egyszeri tényezőktől megtisztítva 75 százalékkal 678 millió euróra, egyszeri tényezőkkel együtt pedig 80 százalékkal 525 millió euróra mérséklődött. A bevételarányos jövedelmezőség 2 százalékra esett vissza az előző évi 6 százalékról.

A Daimler Truck eredményének várható javulására utal, hogy a vállalat tavaly a negyedik negyedévben 121 ezer járművet adott el, szemben a második negyedévi 61 ezerrel, a negyedik negyedévben beérkezett 175 ezer járműre szóló megrendelés pedig az egyik legnagyobb tétel a cég történetében. A cég a javuló kilátások tüktrében bevételarányos jövedelmezőségét a 6-7 százalékos tartományba tervezi emelni az idén.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek