Újabb oltóanyagot hagyott jóvá az FDA

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) jóváhagyta a Johnson & Johnson Covid-19 vakcináját sürgősségi felhasználásra, ami kulcsfontosságú lépés az oltóanyag forgalomba hozatala szempontjából – írja a CNBC.

A hivatal szakértői tanulmányukban kijelentik: megállapításuk szerint a klinikai vizsgálatok eredményei és a biztonsági adatok “összhangban állnak az FDA Covid-vakcinák sürgősségi felhasználási engedélyével foglalkozó útmutatással”.

A J&J február 4-én nyújtotta be a vakcina adatait az FDA-hoz. A vállalat közlése szerint az oltóanyag védettség-biztosítási szintje régiónként változik: az Egyesült Államokban 72%-os, Latin-Amerikában 66%-os, Dél-Afrikában pedig – ahol gyorsan terjed a B.1.351-es vírusvariáns – 57%-os hatékonyságot mértek. A vakcina összességében 66%-ban bizonyult hatékonynak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »