Újabb oltóanyagot hagyott jóvá az FDA

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) jóváhagyta a Johnson & Johnson Covid-19 vakcináját sürgősségi felhasználásra, ami kulcsfontosságú lépés az oltóanyag forgalomba hozatala szempontjából – írja a CNBC.

A hivatal szakértői tanulmányukban kijelentik: megállapításuk szerint a klinikai vizsgálatok eredményei és a biztonsági adatok “összhangban állnak az FDA Covid-vakcinák sürgősségi felhasználási engedélyével foglalkozó útmutatással”.

A J&J február 4-én nyújtotta be a vakcina adatait az FDA-hoz. A vállalat közlése szerint az oltóanyag védettség-biztosítási szintje régiónként változik: az Egyesült Államokban 72%-os, Latin-Amerikában 66%-os, Dél-Afrikában pedig – ahol gyorsan terjed a B.1.351-es vírusvariáns – 57%-os hatékonyságot mértek. A vakcina összességében 66%-ban bizonyult hatékonynak.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC / Instagram

Felkapott hírek

Friss hírek

Piaci körkép: aggódik, de még kitart Európa

A DE30 éles eséssel kezdte a mai napot, de az index el tudott pattanni napi mélypontjáról a július közepén indult esés 50%-os visszatérési szintjének környékén (15.415 pont). Míg Ázsiában, leginkább Kínában borús a hangulat, úgy tűnik, Európában még nem adják fel a harcot a bikák.

Read More »

Augusztustól szigorít a beutazási feltételeken Hollandia

Augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba - közölte Mark Rutte holland ügyvezető miniszterelnök hétfőn. Az intézkedés az összes unión belül utazót érinteni fogja, fő oka pedig az aktív fertőzöttek számának erőteljes és hirtelen megugrása.

Read More »