Újabb oltóanyagot hagyott jóvá az FDA

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) jóváhagyta a Johnson & Johnson Covid-19 vakcináját sürgősségi felhasználásra, ami kulcsfontosságú lépés az oltóanyag forgalomba hozatala szempontjából – írja a CNBC.

A hivatal szakértői tanulmányukban kijelentik: megállapításuk szerint a klinikai vizsgálatok eredményei és a biztonsági adatok „összhangban állnak az FDA Covid-vakcinák sürgősségi felhasználási engedélyével foglalkozó útmutatással”.

A J&J február 4-én nyújtotta be a vakcina adatait az FDA-hoz. A vállalat közlése szerint az oltóanyag védettség-biztosítási szintje régiónként változik: az Egyesült Államokban 72%-os, Latin-Amerikában 66%-os, Dél-Afrikában pedig – ahol gyorsan terjed a B.1.351-es vírusvariáns – 57%-os hatékonyságot mértek. A vakcina összességében 66%-ban bizonyult hatékonynak.

https://www.instagram.com/p/CLreaIwM3Iw/
  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »