A VW sorsára juthat a GameStop

A Volkswagen sokaknak eszébe jut most, hogy a befektetők igyekeznek egy olyan short squeeze-t találni, amely összehasonlítható a GameStop múlt heti vad vágtájával. 2008 októberében ugyanis a német autógyártó frankfurti tőzsdén jegyzett részvényeinek értéke két nap alatt több mint négyszeresére nőtt.

A múlt héten a GameStop részvényei 400%-kal emelkedtek, lévén a r/WallStreetBets felhasználói eddig nem látott magasságokba repítették őket. Most, hogy a részvények őrült ralija alább hagyott, felmerül a kérdés, hogy a GameStop vajon a Volkswagen nyomdokaiba lép-e a lefelé vezető úton?

A Volkswagen 2008 október 28-i csúcspontja után a részvények értéke négy nap alatt 58%-ot esett, egy hónappal később pedig már 70%-kal értek kevesebbet – ezáltal úgy tűnt, mintha a squeeze soha meg sem történt volna. A GameStop esetében a részvények értéke hétfőn 30,8%-ot esett a pénteki 325 dolláros zárás után. Kedden további 40%-kal csökkent, a kétnapos veszteség így meghaladta az 50%-ot.

A nagy kérdés, hogy innen hogyan tovább? Erre keresik a választ a CNBC cikkében.

Tovább olvasom →

 

https://www.instagram.com/p/CKy-MVinwSX/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »