Panaszáradat zúdult a légitársaságokra 2020-ban

Noha az biztos, hogy a légitársaságok ügyfelei nem sokat repültek tavaly, annál többet panaszkodtak – írja a légicégekkel kapcsolatos elégedettséget összegző cikkében a The Wall Street Journal.

2020-ban a Southwest legyőzte a Deltát, a tavalyi első helyezettet, míg az American már másodjára végzett a tabella alján. Bár fontos szempont, hogy a koronavírus-járvány hatalmas csapást mért a légiközlekedésre, összességében elmondható, hogy az elmúlt évek megbízható légifuvarozói 2020-ban is többé-kevésbé megbízhatóak maradtak, míg a gyengébb teljesítményűek továbbra sem teljesítettek jól.

A panaszáradat azonban egyértelműen a járványnak tulajdonítható. A legfrissebb rendelkezésre álló adatok szerint – azaz az októberben zárult 12 hónapban – 534%-kal nőtt az amerikai Közlekedési Hivatalhoz benyújtott panaszok száma az egy évvel azelőtti azonos időszakhoz képest. A poggyász- és repülési problémákra vonatkozó panaszok csökkentek ugyan, de a visszatérítési gondokkal kapcsolatos reklamációk száma 1524-ről 83 305-re emelkedett, míg a repülőjegy-árakkal és a foglalásokkal kapcsolatos problémák szintén több panaszt generáltak.⁠

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Wall Street Journal / Instagram

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Piaci körkép: megvédte kulcstámaszát a DAX

Magasabban forognak az európai részvénypiacok, a német DE30 például teljesen vissza tudott kapaszkodni a Powell tegnapi megjegyzése utáni ijedtségből, miszerint az infláció jellemzésére a továbbiakban már nem használják az "átmeneti" szót és gyorsíthatnak a kötvényvásárlások kivezetésén.

Read More »

Leave a Reply