Lezárhatják Nagy-Britannia határait

A brit kormány fontolóra veszi, hogy lezárja a szigetország határait. A lépéssel az új Covid-törzsek terjedését kívánják megakadályozni az Egyesült Királyságban – írja a The Independent George Eustice környezetvédelmi miniszter nyilatkozatára hivatkozva.

Eustice a Sky News-nak adott interjújában arra kérdésre válaszolva, hogy szerinte lezárják-e az országhatárokat a külföldi látogatók előtt, úgy fogalmaz: „Ezeket a dolgokat folyamatosan felülvizsgáljuk, mindig terítéken vannak.”

Eddig az volt a protokoll, hogy Angliába csak azok utazhatnak be külföldről, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt és a teszt eredménye negatív. Emellett a karanténkötelezettség alól nem mentesített országokból érkezőkre kötelező, 10 napos karantén is vár – ezt le lehet rövidíteni, ha a delikvensek az indulásuk utáni ötödik napon újabb koronavírus-szűrést végeztetnek, és ennek eredménye is negatív.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a The Independent oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Independent / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »