Biden mai munkanapja a gazdaság körül forog

A Biden-adminisztrációnak ambiciózus tervei vannak az első tíz hivatali napra – ezek közül számos intézkedés Donald Trump korábbi rendeleteit hivatott visszavonni. Ma a gazdaság van terítéken.

Joe Biden beszédet mond a beiktatási ünnepségen. Kép forrása: Flickr

A hónap végéig – a hétvégéket nem számítva – minden nap egy adott téma kerül Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök asztalára. A csütörtöki nap a koronavírus-járványról szólt, a pénteki nap kulcsszava pedig a “gazdaságösztönzés”, amely kapcsán két intézkedés várható:

  • az egyik a Medicaid-del, a Pell-támogatásokkal, a Kiegészítő Élelmiszersegély Programmal (SNAP) járó juttatásokkal, illetve a munkanélküli segélyekkel kapcsolatos;
  • a másik pedig visszaállítja a szövetségi alkalmazottak kollektív tárgyalási jogait, továbbá intézkedéseket kezdeményez Trump azon rendeletének visszavonására, amely engedélyezte az amerikai Igazgatási és Költségvetési Hivatalnak, illetve a szövetségi ügynökségeknek a kulcsszerepek átsorolását.
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNN

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »