Dubaj is felkerült a brit karanténlistára

Az Egyesült Királyság levette Dubajt – és akkor már az Egyesült Arab Emírségek többi részét is – a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt utazási célpontok listájáról, miután ott két hét alatt megháromszorozódott a Covid-esetek száma – írta meg a CNBC.

Ez azt jelenti, hogy mostantól az Egyesült Arab Emírségekből érkezőkre is érvényes a brit karanténszabályozás, miszerint kötelező tíznapos izoláció vár mindenkire, aki innen be kíván lépni az Egyesült Királyság területére. A dolgot egyébként a britek péntektől azzal is “megfejelik”, hogy Angliába csak azok utazhatnak be külföldről, akik indulásuk előtt koronavírus-szűrésen vesznek részt és a teszt eredménye negatív. (Ez azokra is vonatkozik, akik a brit kormány által az angliai karanténkötelezettség alól mentesített országokból érkeznek.)

A szigorú tavaszi lezárások után Dubajban fokozatosan újra megnyitott minden vállalkozás, s az emírség utazási szempontból “biztonságos” besorolást kapott. A csekély számú koronavírusos eset arra ösztönözte a turistákat és a távmunkában dolgozókat, hogy látogassanak el Dubajba, keressék fel nyüzsgő tengerpartjait, bevásárlóközpontjait, éttermeit és üdülőhelyeit.

Dubaj látképe, kép forrása: Pixabay

A britek is tömegesen utaztak az emírségbe, hogy elkerüljék a nemrégiben bevezetett, szigorú angliai korlátozásokat, amelyeket egy gyorsan terjedő, új koronavírus-törzs felfedezése váltott ki.

A dubaji vezetés éppen ezért elég ironikusnak tartja a most bejelentett utazási szigorításokat, hiszen az itt élő embereknek jóval nagyobb lehet a félnivalójuk, ha Nagy-Britanniába utaznak, mint fordítva.

Az Egyesült Arab Emírségek nagyjából 233 000 megbetegedést és 711 halálesetet regisztrált a világjárvány kezdete óta.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. A DAX jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is.

Read More »