64-szer változtak a járványügyi szabályok Angliában

Angliában a brit kormány legalább 64-szer változtatta meg a járványügyi rendelkezéseket a pandémia kezdete óta – írja a The Guardian egy brit emberi jogi ügyvéd számításaira alapozva.

A törvényeket kilenc hónapja elemző Adam Wagner elmondta, hogy tavaszi bevezetésük óta a nemzeti szintű előírások, a helyi rendeletek, a maszkviselésre, illetve az utazásra és a karanténkötelezettségre vonatkozó szabályok átlagosan négy és fél naponta változtak.

A gond ott kezdődik, hogy emiatt sokszor a rendőrök, a miniszterek és az ügyvédek sem tudták, hogy melyek a kötelező jellegű, szankciókat maguk után vonó rendelkezések, és melyek számítanak ajánlásnak. A lakosságnak adott útmutatás ráadásul „gyakran nem tükrözi az éppen aktuális törvényt” – tette hozzá Wagner, aki – például az alábbi videóban – próbál segíteni az embereknek, hogy megértsék a rendelkezéseket.

Persze sokakhoz nem jut el az üzenet. Ezért történhetett például, hogy egy ízben Derbyshire-ben két nőt meg akartak bírságolni – fejenként 200 fontra -, amiért vagy nem tudtak a frissen életbe lépő korlátozásokról, vagy félretájékoztatták őket, és ezért otthonuktól öt mérföldes távolságra sétáltak. Az ügy nagy port kavart a brit sajtóban, a pénzbírságot végül az emberek felháborodása után elengedték.

Mindössze két nappal az eset után többen látták, amint Boris Johnson miniszterelnök a London keleti részén fekvő Stratfordban lévő Olimpiai Parkban biciklizik – hét mérföldre a Downing Street-től. Az pedig már régen rossz, ha maga a kormányfő sem tudja, mit szabad és mit nem.

https://www.instagram.com/p/CJ_GrOLKpC8/
  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Guardian / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »