Jön az öt perc alatt feltölthető akkumulátor

A StoreDot izraeli tech-cég olyan elektromos autókba való akkumulátort fejlesztett ki, ami mindössze öt perc alatt feltöltődik – írja a The Guardian.

A lap értesülései szerint az új fajta lítiumion-akkumulátor gyártását már meg is kezdték, mégpedig a kínai Eve Energy üzemében.

Ez persze mind szép és jó, azonban a “szuperaksik” gyorstöltéséhez jóval nagyobb teljesítményű töltőkre lesz szükség, mint amilyenek jelenleg rendelkezésre állnak. A StoreDot mindazonáltal azt szeretné, ha 2025-ben már 160 kilométernyi útra elegendő kapacitást tudnának öt perc alatt az autókba pumpálni.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a The Guardian oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: The Guardian / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply