Új elektromos autót mutatott be a Mercedes

A Mercedes-Benz szerdán bemutatta új elektromos SUV-ját, az EQA-t – írja a Reuters az autógyártó bejelentésére hivatkozva.

https://www.instagram.com/p/CKQ6vYzAwlZ/

Az EQA az első a számos elektromos modell közül, amit a Mercedes-Benz idén tervez piacra dobni. Az autó eleinte 426 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, azonban nemsokára érkezik a „feltuningolt változat” is, amely 500 kilométert tud majd megtenni egy töltéssel – közölte a prémium márkákat gyártó autóipari óriás.

Az új SUV-t – amelynek európai értékesítése már február 4-én elindul – a vállalat „városi alapmodellként” jellemzi, amely méltán veheti fel a versenyt a rivális Tesla által gyártott autókkal.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / Mercedes

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »