200 millió felett a Netflix-előfizetők száma

A Netflix előfizetőinek száma 2020 utolsó negyedévében több mint 8,5 millióval nőtt, s így már 200 millió felett jár.

A streamingszolgáltató csak 6 millió új előfizetővel számolt az utolsó negyedévben, de a pandémia miatt csaknem 2,5 millióval több, 8,51 millió felhasználó rendelte meg újonnan a szolgáltatást. A Variety cikke szerint a tavalyi év végére ezzel már globálisan 203,7 millióra nőtt a Netflix-előfizetők száma.

2020-ban a streamingóriás saját korábbi rekordját is megdöntötte, mikor egyetlen év alatt 36,6 millió előfizetővel gyarapodott. A korábbi rekordévet 2018-ban zárta 28,6 millió új előfizetővel. A Netflix negyedik negyedéves bevételét is közzétette, ami 6,64 milliárd dollár volt.

A szolgáltatónak jelenleg több mint 500 produkciója tart már az utómunkáknál vagy vár a bemutatásra; ebben már szerepel az idei évre tervezett 71 filmje is. A tervek szerint idén hetente legalább egy új filmet kínálnak majd az előfizetőknek.

A legnépszerűbb Netflix-sorozatok között volt a tavalyi év végén A korona negyedik évada. A szolgáltató adatai szerint a sorozatnak az indulása óta már több mint százmillió nézője volt. (A Netflixnél nézőnek számít, aki legalább két percet megnéz egy produkcióból.)

Folytatódik a streamingháború

A Netflix riválisai a Disney Plus, a Hulu, az HBO Max, a Peacock, a Discovery Plus, a Paramount Plus és az Amazon Prime Video. A vállalat a részvényeseinek küldött levelében azt vállalta, hogy olyan tartalmat szolgáltat, amivel továbbra is meg tudja őrizni vezető helyét a streamingszolgáltatók versenyében.

A Disneynek 131,4 millió előfizetője van világszerte, ebből a Disney Plus 86,8 millió, a Hulu 38,8 millió, a sportműsorokat sugárzó ESPN+ pedig 11,5 millió előfizetővel rendelkezik.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / CNN

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply