Piaci körkép: új egységet hoz létre a VW az elektromos infrastruktúra támogatására

● Vegyesen mozognak az európai piacok
● A DAX (DE30) megpróbál újra 13.700 pont fölé kerülni
● A Volkswagen az RWE volt igazgatójával erősít

Alacsonyabban kezdtek ma az európai tőzsdék, de hamar sikerült ledolgozniuk a veszteségek nagyobb részét. Nem alakult ki egyértelmű irány az európai blue chip indexek vonatkozásában, a legtöbb mutató a tegnapi záróára körül mozog. Az új brit kijárási korlátozások tegnap esti bejelentése kissé idegesebbé tette a piacokat, a német hatóságok pedig várhatóan ma tárgyalnak a korlátozások meghosszabbításáról, így a kereskedőknek készen kell állniuk az újabb bejelentésre.

A DAX (DE30) visszahúzódott a történelmi csúcsot jelentő 13.900 pontos területről, és a 200 órás mozgóátlagig (lila vonal) esett. Az innen indult felpattanást a 13.700 pont körüli árzóna és az 50 órás mozgóátlag (zöld vonal) állította meg, amelyek azóta is blokkolják a további emelkedési próbálkozásokat.

Forrás: xStation5

Úgy tűnik, hogy az index a következő nagyobb impulzusig a 13.600 – 13.700 pont közötti sávban ragadhat (ami például lehet a német korlátozások meghosszabbításának bejelentése). Ha egy letörést látnánk a 200 órás mozgóátlag alá a 13.600 pont körüli területen, akkor az első figyelendő támasz az előző kereskedési sáv tetejénél, 13.420 pontnál található.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) felvette Elke Temmét, az RWE  közműszolgáltató korábbi igazgatóját. Temme egy új egységet fog irányítani, ami az akkuk töltésével kapcsolatos szolgáltatásokért, felszerelésekért és az infrastruktúráért lesz felelős. A német autógyártó amiatt döntött az új egység létrehozásáról, mert az elektromos autók iránti kereslet óriási növekedésére számítanak.

Elke Temme, Head of Charging & Energy, Volkswagen Group Components – kép forrása: VW AG

Elemzői lépések

● Az ElringKlinger (ZIL2.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “semleges”-re javította a JP Morgan. A célár 9 euró.
● A Ceconomy (CEC.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Kepler Cheuvreux. A célár 7,60 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Dialog Semiconductor technikai elemzésével ingyenes regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 80%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply