Gyorsul a járvány terjedése Spanyolországban

Spanyolországban több mint 84 ezerrel nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma a hétvégén – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett összesítéséből.

A szaktárca adatai szerint az elmúlt 24 órában diagnosztizált esetszám meghaladta a 7600-at. Százezer emberből átlagosan 689-en fertőzöttek az országban. A járvány terjedése továbbra is gyorsul.

Kép forrása: Google

A koronavírus egy évvel ezelőtti megjelenése óta már több mint 2,3 millió embernél azonosították a fertőzést, amely eddig 53 769 emberéletet követelt. 843-an az utóbbi egy hétben hunytak el.

Jelenleg mintegy 23 ezren vannak kórházban és több mint háromezren intenzív osztályon. A kórházak leterheltsége Covid-betegekkel átlagosan 18,6, az intenzív osztályoké pedig 32,7 százalékos. Valencia tartományban ezek az arányok magasabbak – 37 és csaknem 53 százalék -, ezért a nem súlyos állapotú betegeket Alicante és Valencia városában is tábori kórházakban helyezték el.

Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: országszerte eddig 898 ezer adag koronavírus elleni vakcinát adtak be a szétosztott több mint 1,1 millióból. Hétfőn az összes tartományban megkezdték a második dózis beadását a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett oltóanyagból az idősotthonok lakóinak és dolgozónak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »