A koronavírus megtizedelte a spanyol turizmust

A kedden közzétett hivatalos turisztikai adatok alapján novemberben éves szinten 90 százalékkal esett a nemzetközi idegenforgalom Spanyolországban, miután a hatóságok új utazási korlátozásokat vezettek be a koronavírus-fertőzések növekedésének megfékezése érdekében.

Az év első 11 hónapjában mintegy 19 millió külföldi turista látogatott el Spanyolországba, ami körülbelül 78 százalékkal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában – közölte az Országos Statisztikai Intézet (INE). A turisták novemberben 91 százalékkal kevesebbet költöttek, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben a hónapban – tették hozzá.

A válság a Kanári-szigeteket érinti a legérzékenyebben, ahová az enyhe hőmérséklet miatt – normál esetben – télen is számos turista ellátogat. A régióban elrendelt utazási korlátozások miatt azonban a szállodák és a strandok kiürültek, a helyi vállalkozások pedig az összeomlás szélére kerültek.

Tenerifei strand, kép forrása: Pixabay

A legnagyobb gond, hogy a fertőzéses esetek számának növekedése miatt december végén Németroszág és Nagy-Britannia is felvette az Atlanti-óceán nyugat-afrikai partjainál fekvő szigeteket a járványügyi szempontból kockázatosnak minősített területek listájára – és e két országból érkezik a látogatók mintegy fele.

Január és november között csaknem 3,6 millió külföldi turista érkezett a Kanári-szigetekre, 70 százalékkal kevesebb, mint 2019 azonos időszakában.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »