Hasít a Volkswagen az elektromos autók piacán

A Volkswagen 2020-ban több mint 422 ezer legalább részben elektromos hajtásrendszerű – ezen belül csaknem 232 ezer tisztán elektromos (BEV) – autót szállított ki világszerte. Az előző évi eladásokat dinamikusan meghaladó értékesítést a márka vezérigazgatója már fordulópontnak értékeli az elektromos mobilitás felé vezető átalakulás folyamatában.

Ralf Brandstätter az autógyártó szerdai közleményében úgy vélte, a Volkswagen jó úton halad célkitűzése megvalósításában, hogy piacvezetővé váljon a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású gépkocsik szegmensében. „Minden más vállalatnál jobban képviseljük a vonzó és megfizethető elektromos mobilitást” – jelentette ki.

A 2020-ban kialakult nehéz piaci környezetben a Volkswagen – mindenfajta hajtásrendszert tekintetbe véve – mintegy 9,305 millió járművet szállított ki ügyfeleinek világszerte, ez nagyjából 15 százalékos csökkenés a megelőző évhez viszonyítva. A közleményben kiemelik: a részben elektromos hajtásrendszerű gépkocsik eladása 175 százalékkal, a tisztán elektromosaké pedig 214 százalékkal nőtt 2019-hez képest.

A Volkswagen korábban bejelentette, hogy 2022-re minden jelentős járműszegmensben kínál majd a moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő elektromos gépkocsikat. 2025-ig csak Volkswagen márkajelzéssel 20 elektromos modellt vezetnek be, 2025 után pedig éves szinten legalább 1,5 millió elektromos gépkocsi értékesítése szerepel a tervekben.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / Volkswagen

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »