Gondot okozhat idén az USA-ban az orvosi számlák kifizetése

Mivel sok millió amerikai továbbra is munkanélküli és a koronavírus-járvány sem mutatja a lassulás jeleit az Egyesült Államokban, rengetegen bizonytalanok a tekintetben, hogy 2021-ben képesek lesznek-e fizetni az egészségügyi ellátásukat.

Az amerikaiak mintegy 66%-a aggódik valamilyen szinten amiatt, hogy ebben az évben nem engedheti meg magának az orvosi ellátást – derült ki az AccessOne decemberben közzétett felméréséből. A válaszadók azon hányadának – 41%-ának -, akiket nagyon vagy közepesen aggasztanak az egészségügyi ellátással járó költségek, 53%-a kisgyermekes szülő.

Ráadásul számos amerikainak nem is az esetleges nagy összegű számlák miatt fáj a feje: a válaszadók csaknem fele, 49%-a aggódik amiatt, hogy képes lesz-e kifizetni az 1000 dollárnál kisebb értékű, váratlan orvosi kiadásokat.

Forrás: AccessOne / CNBC

Az, hogy miért aggódik sok amerikai az orvosi költségek miatt, kiderül a CNBC angol nyelvű cikkéből.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »