Drasztikus intézkedésekre kényszerülnek a Los Angeles-i kórházak

Új csúcsra emelkedett a kórházban ápolt Covid-19 betegek száma Los Angelesben – írja a Los Angeles Times cikke nyomán a CNBC. A kórházakban nincsenek szabad ágyak, az orvosok így nehéz helyzet elé kerültek: kit kezeljenek és kit küldjenek haza?

A Los Angeles megyei kórházak a lehető leggyorsabban “szórják ki” a betegeket, hogy helyet szabadítsanak fel a kritikusabb esetek számára. Az orvosok ugyanakkor megmondták a mentőszolgálatnál dolgozóknak, hogy ne szállítsanak be olyan embereket a kórházakba, akiknek alig van esélyük a túlélésre – írja a lap.

“Teljesen túlterhelődtünk a kritikus állapotú betegekkel. Ez egy rendkívül nehéz helyzet, az emberek kimerültek” – nyilatkozta Dr. Anish Mahajan, a Torrance közelében lévő Harbor-UCLA Medical Center főorvosa.

Az áldatlan állapotokról részletesebben az alábbi videóban beszélnek:

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / Los Angeles Times

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »