Kudarcot vallott Kim Dzsong Un ötéves gazdasági terve

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Koreai Munkapárt kongresszusának szerdai megnyitóján kijelentette: ötéves gazdasági terve megbukott, ugyanis szinte egyik ágazatban sem sikerült teljesíteni a kitűzött célokat – jelentette szerdán a KCNA állami hírügynökségre hivatkozva a Reuters.

“A gazdasági tervnek már tavaly teljesülnie kellett volna, de szinte minden szektor óriási mértékben elmaradt a céloktól” – fogalmazott Kim, aki egyúttal az elért sikereket sem mulasztott el megemlíteni: például “az ország hatalmának és globális presztízsének megerősítését”, illetve Észak-Korea (állítólagos) koronavírus-mentességét.

A mostani ülésen új ötéves tervet készülnek elfogadni, mégpedig az új körülményekhez igazítva a gazdasági és pártpolitikai stratégiát. A ritka politikai összejövetelen 250 pártvezető, 4750 küldött és mintegy 2000 néző vesz részt.

Az Euronews összeállítása a kongresszusról:

A teljes cikk angol nyelven elérhető a Reuters oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply