egészségügy

Izraelben 30%-os az oltási arány

Izraelben az oltási kampány kezdete óta 2 768 202-en - az ország lakosságának 30,04 százaléka - kapták meg az első, és 1 377 803-an a második dózis vakcinát. Ez mind nagyon jól hangzik, azonban a járvány az országos zárlat ellenére továbbra is sebesen terjed, az egészségügy pedig már nem bírja a terhelést.

Read More »

Már alig van intenzív terápiás ágy az USA-ban

Az Egyesült Államokban az emberek több mint egyharmada olyan területen él, ahol a kórházakban már kritikusan kevés intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre - derül ki a szövetségi adatokból. A gond csak az, hogy továbbra is napi szinten dőlnek meg a koronavírus-rekordok; szerdán már 223 ezer új megbetegedést és több mint 3100 halálesetet regisztráltak.

Read More »

Az EU egészségügyi uniót tervez kiépíteni

Az Európai Unió egészségügyi rendszereinek megerősítésére, valamint a jelenlegi, koronavírus-járvány okozta válsághoz hasonló esetleges jövőbeli járványokra való jobb felkészültség és hatékonyabb reagálás érdekében az EU további lépéseket tesz az európai egészségügyi unió kiépítése felé - közölte az egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos szerdán Brüsszelben.

Read More »

Ukrajnában nemsokára megtelnek a kórházak

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában; hétfőre is csaknem 8,7 ezer új fertőzöttet jegyeztek fel egy nap alatt. Eközben egyre telítődnek a kórházak, Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron áldatlan állapotokról számoltak be.

Read More »

A belga egészségügy is egyre inkább küszködik

A belgiumi kórházak intenzív osztályai hamarosan - mintegy két héten belül - elérhetik befogadóképeségük felső határát, amennyiben a koronavírus-fertőzés miatt kórházi ápolásra szoruló betegek száma a jelenlegi ütemben növekszik - közölte a belga egészségügyi minisztérium szóvivője hétfőn.

Read More »

Amerika-szerte kezd túlterheltté válni az egészségügyi rendszer

Egyre több a beteg az amerikai kórházakban, több tagállamban nem elég az ágy és az orvos - jelentette szerda este az amerikai közszolgálati rádió (NPR). A riportösszeállítás szerint a járvány elsősorban a középnyugati államokban lángolt fel ismét, de Idahótól Ohióig mindenütt emelkedett a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma.

Read More »