Hamarosan az amerikai kórházakban a Pfizer-vakcina

Várhatóan hétfőn megérkeznek az első Pfizer-vakcina szállítmányok az amerikai kórházakba. A gyógyszergyártó gyáraiból már megkezdték a szétosztást a UPS és a FedEx központjaiba, ahonnan országosan 636, előre meghatározott helyre szállítják az oltóanyagot. Becslések szerint az első héten 2,9 millió adag kerül szétosztásra, 2020 végéig pedig akár 40 millió adagot is kaphatnak a kórházak a szerből.

Felkapott hírek

Friss hírek

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »

Aggasztó az indiai járványgörbe

Indiát is elérték a koronavírus erősebb mutációi, ami a járványgörbe brutálisan meredek emelkedésével járt. Az 1,39 milliárd lakosú ázsiai országban az új azonosított esetek száma szinte napok alatt ugrott a napi 30-50 ezres tartományból 150 ezer fölé, egy hónapja pedig még csak napi 10-20 ezer közötti fertőzöttet regisztráltak.

Read More »