BioNTech

Újabb nagy dobásra készül a Pfizer

Szájon át bevehető koronavírus-gyógyszerrel kísérletezik a Pfizer, amit a betegség első jeleinél lehetne beszedni, megelőzve a súlyosabb tünetek kialakulását. A vezérigazgató Albert Bourla szerint év végére forgalomba kerülhet a tabletta.

Read More »

A BioNTech alapítója szerint szükség lesz majd frissítő oltásokra

Ugur Sahin onkológus, a BioNTech társalapítója egy online sajtótájékoztatótón elmondta, hogy a Pfizer/BioNTech oltóanyagával vizsgálatokat folytatnak arra vonatkozóan, hogy mennyire hatékony az indiai változat ellen, de nem aggódik az eredmények miatt. Frissítő oltásokra viszont évente vagy másfél évente szükség lesz.

Read More »

Felgyorsul az oltóanyag-szállítás az EU-ban

Az AstraZeneca után a BioNTech is közölte, hogy növeli az Európai Uniónak szánt oltóanyag-szállításait. A német biotechnológiai cég hétfői bejelentése szerint a második negyedévben akár 75 millióval is több adag érkezhet a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalattal közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinájukból.

Read More »

A Sanofi beszáll a Pfizer-vakcina gyártásába

A Sanofi besegít a Pfizer-BioNTech konzorciumnak a koronavírus elleni oltóanyaga gyártásába; a francia gyógyszergyár több mint 100 millió adagot szállít le az Európai Uniónak 2021 végéig - jelentette be kedden Paul Hudson vezérigazgató a Le Figaro című napilapnak adott interjúban.

Read More »