A gazdag nemzetek felhalmozása miatt nem jut vakcina a szegény országoknak

Nemzetközi szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy az alacsonyabb jövedelmű országokban élő emberek valószínűleg nem jutnak biztonságos és hatékony koronavírus elleni vakcinához az elkövetkező években, lévén a gazdagabb nemzetek már most annyi adag oltóanyagot rendeltek be, amennyire nem is lesz szükségük.

A People’s Vaccine Alliance, amely olyan szervezeteket tömörít, mint az Amnesty International, a Global Justice Now és az Oxfam, elmondta, hogy a gazdag országok már most elegendő adag oltóanyagot vásároltak ahhoz, hogy 2021 végére csaknem háromszor beoltsák a teljes lakosságukat. Ezzel szemben csaknem 70 alacsonyabb jövedelmű országban csak minden tizedik embert tudnak majd beoltani a koronavírus ellen a következő év során.

“Nem helyes, hogy valaki azért nem kapja meg az életmentő oltást, mert olyan országban él, ahol ez nem elérhető, vagy esetleg nincs elég pénze rá” – mondta Anna Marriott, az Oxfam egészségpolitikai vezetője. “Ha azonban nem történnek drámai változások, világszerte emberek milliárdjai nem kapnak biztonságos és hatékony oltást a Covid-19 ellen az elkövetkező években” – tette hozzá.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: CNBC

Friss hírek

Biden sakkozna az üzemanyagadóval

Joe Biden amerikai elnök szerdán arra kérte az amerikai kongresszust, hogy 3 hónapra függessze fel az üzemanyagokra kivetett szövetségi adót, amivel a Fehér Ház a magas inflációt igyekszik letörni, valamint azt kívánja demonstrálni, hogy az amerikai kormány figyel az emelkedő árak családi költségvetésekre gyakorolt negatív hatására - jelentette a The Washington Post című amerikai napilap szerdán.

Read More »

Újra 13 ezer pont alatt jár a DAX

A DE30 legutóbbi próbálkozása a csökkenő trend megtörésére nem járt sikerrel, a hangulatromlás oka ismét a recessziótól való félelem. Jerome Powell, a Fed elnöke ma az amerikai szenátus előtt fog beszélni féléves meghallgatása keretében.

Read More »