A gazdag nemzetek felhalmozása miatt nem jut vakcina a szegény országoknak

Nemzetközi szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy az alacsonyabb jövedelmű országokban élő emberek valószínűleg nem jutnak biztonságos és hatékony koronavírus elleni vakcinához az elkövetkező években, lévén a gazdagabb nemzetek már most annyi adag oltóanyagot rendeltek be, amennyire nem is lesz szükségük.

A People’s Vaccine Alliance, amely olyan szervezeteket tömörít, mint az Amnesty International, a Global Justice Now és az Oxfam, elmondta, hogy a gazdag országok már most elegendő adag oltóanyagot vásároltak ahhoz, hogy 2021 végére csaknem háromszor beoltsák a teljes lakosságukat. Ezzel szemben csaknem 70 alacsonyabb jövedelmű országban csak minden tizedik embert tudnak majd beoltani a koronavírus ellen a következő év során.

„Nem helyes, hogy valaki azért nem kapja meg az életmentő oltást, mert olyan országban él, ahol ez nem elérhető, vagy esetleg nincs elég pénze rá” – mondta Anna Marriott, az Oxfam egészségpolitikai vezetője. „Ha azonban nem történnek drámai változások, világszerte emberek milliárdjai nem kapnak biztonságos és hatékony oltást a Covid-19 ellen az elkövetkező években” – tette hozzá.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

  • Friss cikkeink a témában:

Forrás: CNBC

Friss hírek