Brexit: a brit kormány visszavonja a vitatott vámtörvényt

Nagy-Britannia beleegyezett, hogy visszavonja a belső piaci törvénytervezet azon vitatott pontjait, amelyek ellentétesek  a Brexit-megállapodással, különös tekintettel az ír-északír határ ellenőrzését érintő kérdésekre.

A brit kormány közölte, hogy hajlandó visszavonni a belső piaci törvényjavaslat vitatott záradékait, amelyek felülbírálták volna a kötelező erejű uniós kiválási megállapodás észak-írországi kereskedelemmel kapcsolatos részeit, megsértve ezzel a nemzetközi jogot.

Mindazonáltal nem lehet fellélegezni, a Brexit utáni kereskedelmi egyezmény megkötésére irányuló tárgyalások ugyanis még mindig folynak, további előrelépésről egyelőre nem lehet beszélni.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Euronews / BBC

Friss hírek

Piaci körkép: tőkét emel a Lufthansa

Megnyugodtak a piacok kedden, a főbb európai tőzsdék elkezdték ledolgozni tegnapi veszteségeiket és 1-1,5% közötti emelkedést mutatnak. A Lufthansa bejelentette, hogy 2,1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre részvénykibocsátás formájában.

Read More »

Repülővel küldik vissza Texasból a haiti migránsokat

Texas állam és Mexikó határán több mint 12 ezer Haitiből érkező menekült zsúfolódott össze egy sátortáborban. A migránsok a Del Rio folyó alacsony vízállását kihasználva próbálnak az Egyesült Államokba jutni, de az amerikai hatóságok hétfőtől Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be tartó repülőjáratokkal küldik vissza az embereket.

Read More »

Indul az oltáslottó Romániában

Októbertől a beoltottak számára rendezett nyereményjátékkal próbálják a koronavírus elleni vakcina felvételére ösztönözni a nagyrészt még mindig beoltatlan lakosságot. A román kormány ezen kívül étkezési utalványokat is bevet a cél érdekében, miközben az aktív fertőzöttek száma meredeken emelkedik.

Read More »

Kamatemelést várnak holnap az MNB-től

A Bank of America pénzügyi elemzőstábja hétfői helyzetértékelésében közölte: az MNB-nek a keddi kamatdöntő ülésen még határozott lépéseket kell tennie az eddigi szigorítási intézkedések hatékonyságának erősítésére. Szigorítást vár a Morgan Stanley is.

Read More »