A Coca-Cola, a Pepsi és a Nestlé a világ legnagyobb műanyagszennyezői

Immár harmadszor egymás után, idén is a Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé lettek azok a vállalatok, amelyek elnyerték a világ legnagyobb műanyagszennyezői címet. A cégek „nulla előrelépést” tettek a műanyaghulladék csökkentése terén.

A Break Free From Plastic éves ellenőrzése után kisült, hogy a Coca-Cola a világ első számú műanyagszennyezője, miután a megkérdezett 55 ország közül 51-ben mondták azt, hogy a strandokon, a folyókban és a parkokban az általa gyártott italospalackokat látták eldobálva a leggyakrabban. A vállalat közölte, hogy folyamatosan dolgoznak a csomagolási hulladék kezelésén, továbbá vitatta azt az állítást, miszerint nem mutat előrehaladást az ügyben.

A PepsiCo elmondta, hogy a cég „partnerség, innováció és beruházások” révén már foganatosított néhány intézkedést a műanyaghulladék elleni küzdelemben, míg a Nestlé nyilatkozata szerint a vállalat „érdemi előrelépést” tett a fenntartható csomagolások terén, bár elismerte, hogy többre van szükség.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a The Guardian oldalán.

Tovább olvasom →

 

https://www.instagram.com/p/CIiaREwqI1p/

Forrás: The Guardian / Instagram

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »