Több mint 50%-kal esett az EasyJet bevétele

Az EasyJet bevétele több mint 50%-kal csökkent a szeptemberrel zárult egy évben, köszönhetően a koronavírus-járvány légiközlekedési ágazatra gyakorolt hatásának – közölte a társaság kedden, hozzátéve, hogy a tervezett kapacitás mindössze 20%-ára számítanak 2020 utolsó három hónapjában.

A brit diszkont légicég 3 milliárd font bevételt jelentett a teljes pénzügyi évre, ami 52,9%-os visszaesést jelent az előző évhez képest. Az utasok száma – az otthonmaradás, a karantén-politikák és a világjárvánnyal kapcsolatos egyéb korlátozások eredményeként – szintén 50%-kal mérséklődött a vizsgált időszakban.

A rendkívül nehéz idők ellenére az EasyJet vezérigazgatója optimista a kilátásokat illetően; elmondása szerint a vállalat jó úton halad, hogy kilábaljon a válságból. „Ismerjük a márka vonzerejét az ügyfelek iránti bizalom szempontjából, továbbá az általunk képviselt ár-érték arány jó alapot ad, ezért erőteljes növekedésre számítunk, amikor bekövetkezik a fellendülés” – fogalmazott.

A teljes cikk angol nyelven elérhető a CNBC oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: CNBC

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »