Ha meglesz a vakcina, Joe Biden biztosan beoltatja magát

Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt mondta, hogy “egy pillanatig sem habozna”, ha arról van szó, hogy beoltassa-e magát a koronavírus elleni vakcinával.

“Fontos, hogy elsőként azok kapják meg az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – mondta Biden hétfői sajtótájékoztatóján. “Amellett, hogy az egészségem megőrzése miatt is mindenképp beadatnám az oltást, példát is szeretnék mutatni az amerikai népnek” – tette hozzá.

“Úgy gondolom, jó úton járunk” – fogalmazott a politikus, utalva a két vakcinára, amelyek nagyon biztató eredményekkel kecsegtetnek. A két kérdéses oltóanyag a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett, a klinikai tesztek alapján 90%-os hatékonyságú vakcina, illetve a Moderna biotechnológiai cég által hétfőn bejelentett szer, amely közel 95 százalékos hatékonysággal képes megelőzni a betegséget, beleértve a súlyos eseteket is.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply