Ha meglesz a vakcina, Joe Biden biztosan beoltatja magát

Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt mondta, hogy „egy pillanatig sem habozna”, ha arról van szó, hogy beoltassa-e magát a koronavírus elleni vakcinával.

„Fontos, hogy elsőként azok kapják meg az oltást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – mondta Biden hétfői sajtótájékoztatóján. „Amellett, hogy az egészségem megőrzése miatt is mindenképp beadatnám az oltást, példát is szeretnék mutatni az amerikai népnek” – tette hozzá.

„Úgy gondolom, jó úton járunk” – fogalmazott a politikus, utalva a két vakcinára, amelyek nagyon biztató eredményekkel kecsegtetnek. A két kérdéses oltóanyag a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett, a klinikai tesztek alapján 90%-os hatékonyságú vakcina, illetve a Moderna biotechnológiai cég által hétfőn bejelentett szer, amely közel 95 százalékos hatékonysággal képes megelőzni a betegséget, beleértve a súlyos eseteket is.

Forrás: CNBC / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »