Merkel nem akar újabb országos zárlatot

Mindenképpen újabb országos zárlat nélkül kell megfékezni a koronavírus-járvány erősödését Németországban, ezért térségi és helyi szintre kell helyezni a védekezés súlypontját – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben, a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb a gazdaság, az oktatási rendszer és a napközbeni gyermekellátás folyamatos működésének fenntartása, ezért célzottan, a helyi körülményeknek leginkább megfelelő eszközökkel kell felszámolni minden járványgócot.

A járvány „nehezebbik része” még csak most kezdődik, mert az őszi-téli hónapokban az élet fő színtere nem a szabadban, hanem zárt térben van, ahol könnyebben terjed a vírus, így tovább folytatódhat a fertőzések számának igen nyugtalanító növekedése – közölte Merkel.

Ebből kifolyólag az eddigi fertőzéshigiéniai alapszabályok – maszkviselés, távolságtartás – mellett a szellőztetést is „nagyon komolyan kell venni” – mondta a német kancellár.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »