merkel

Január közepén megint megválasztják Merkel utódját

A CDU eredetileg idén április 25-re ütemezte rendkívüli elnökválasztó kongresszusát, amelyet a koronavírus-járvány miatt elnapoltak, majd összevontak a december 4-re tervezett rendes és tisztújító kongresszussal. Ezt is elhalasztották, az új dátum január közepe.

Read More »

Otthonmaradásra kérte a lakosságot Angela Merkel

A koronavírus-járvány németországi megfékezéséhez mindenkinek kevesebb emberrel kell találkoznia, és amikor csak lehet, otthon kell maradnia - mondta Angela Merkel kancellár szombati videóüzenetében. Az utóbbi 24 órában 7830 fertőződést regisztráltak - ez a legnagyobb napi esetszám a koronavírus németországi megjelenése óta.

Read More »

Merkel: berobbant a járvány Németországban

Már nem csupán fenyegető veszély, hanem tény, hogy robbanásszerűen, exponenciálisan növekszik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma Németországban - jelentette ki Angela Merkel kancellár szerda este Berlinben.

Read More »

Merkel nem akar újabb országos zárlatot

Mindenképpen újabb országos zárlat nélkül kell megfékezni a koronavírus-járvány erősödését Németországban, ezért térségi és helyi szintre kell helyezni a védekezés súlypontját - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben, a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

Read More »

Merkel napi húszezer körüli fertőzéstől tart

Ha nem fékezik meg a járvány újabb hullámát Németországban, az új típusú koronavírussal (SARS-Cov-2) fertőzöttek naponta regisztrált száma felszökhet a húszezer körüli szintre - figyelmeztetett hétfőn Angela Merkel német kancellár a Bild című lap szerint.

Read More »

Az EU játékos, nem pedig játéktér akar lenni Kína számára

Az Európai Unió kiegyensúlyozott, tisztességes, felelős és alapvető méltányosságon alapuló kapcsolatot kíván kialakítani és ápolni Kínával - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az EU és Kína videokonferencia keretében tartott csúcstalálkozóját követően hétfőn.

Read More »