Veszélyben az Exit fesztivál Szerbiában

Bár a szervezők pár hete még úgy gondolták, az eredetileg júliusra tervezett fesztivált nem kell lefújni, így csak a dátumot tolták el egy hónappal idén augusztusra, azóta sajnos romlott a koronavírus-helyzet Szerbiában. 

https://www.instagram.com/p/CCeBwFYFBmY/

A legfrissebb hírek szerint a fesztivált csak legfeljebb 10%-os kapacitáson lehetne megtartani, ez viszont kérdésessé teszi, hogy érdemes-e egyáltalán megrendezni az eseményt. A szerb kormány májusban még úgy gondolta, hogy augusztusra sikerül megfékezni a járványt, az utóbbi hetekben viszont már az is felmerült, hogy a szerb fővárosban, Belgrádban újra bevezetik a kijárási korlátozásokat.

A Novi Sadban megrendezett négynapos Exit tavaly naponta több mint 55.000 látogatót vonzott, de teljes kapacitással már biztosan nem engedélyezik. A fesztivál szervezői elmondták, hogy jelen körülmények között valószínűleg több mint 90%-kal meg kell vágni a maximális létszámot, további információkat pedig a jövő hétre ígértek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Romániában is elmarad a nyári fesztiválszezon

Szigorodnak a maszkviselés szabályai Mallorcán és Ibizán

Forrás: DJMag / Instagram

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »