Veszélyben az Exit fesztivál Szerbiában

Bár a szervezők pár hete még úgy gondolták, az eredetileg júliusra tervezett fesztivált nem kell lefújni, így csak a dátumot tolták el egy hónappal idén augusztusra, azóta sajnos romlott a koronavírus-helyzet Szerbiában. 

A legfrissebb hírek szerint a fesztivált csak legfeljebb 10%-os kapacitáson lehetne megtartani, ez viszont kérdésessé teszi, hogy érdemes-e egyáltalán megrendezni az eseményt. A szerb kormány májusban még úgy gondolta, hogy augusztusra sikerül megfékezni a járványt, az utóbbi hetekben viszont már az is felmerült, hogy a szerb fővárosban, Belgrádban újra bevezetik a kijárási korlátozásokat.

A Novi Sadban megrendezett négynapos Exit tavaly naponta több mint 55.000 látogatót vonzott, de teljes kapacitással már biztosan nem engedélyezik. A fesztivál szervezői elmondták, hogy jelen körülmények között valószínűleg több mint 90%-kal meg kell vágni a maximális létszámot, további információkat pedig a jövő hétre ígértek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: DJMag / Instagram

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply