A brit kormány nagy összegekkel segíti a vendéglátóipar újraindulását

A brit kormány jelentős áfacsökkentéssel és az éttermi étkezés árának közvetlen költségvetési támogatásával segíti a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő vendéglátó és turisztikai ágazat újraindulását – közölte szerdán a brit pénzügyminiszter.

Rishi Sunak, aki a londoni alsóházban ismertette a kormány átfogó gazdaságélénkítő csomagtervét, bejelentette: augusztusban az asztalnál elfogyasztott ételek és italok árából fejenként 50 százalékot, de legfeljebb 10 fontot (csaknem négyezer forintot) az állam fizet a programhoz csatlakozó éttermekben, kávézókban, pubokban és más olyan vendéglátóhelyeken, amelyek ételt szolgálnak fel. A költségvetésből fedezett árengedmény augusztus minden hetében hétfőtől szerdáig érvényes.

Sunak közölte azt is, hogy jövő szerdától január 12-ig a jelenlegi 20 százalékról 5 százalékra csökkentik a vendéglátói és a turisztikai ágazat szolgáltatásaira kirótt áfát. A pénzügyminiszter szerint ez önmagában 4 milliárd font (1600 milliárd forint) értékű ösztönző csomagnak felel meg.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ambiciózus gazdaságélénkítő tervekkel állt elő a brit kormányfő

Jövő héttől enyhül a brit kormány karanténszabályozása

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »