Kanye West tényleg elnök akar lenni

Kanye West rapper egy szerdán, a Forbes internetes oldalán megjelent interjúban kijelentette, hogy már nem támogatja Donald Trump amerikai elnököt, továbbá közölte, hogy komolyan gondolta: ringbe száll az elnöki székért és el is nyeri azt.

West, aki korábban Trump egyik leghangosabb támogatójának számított, szombaton a Twitteren jelentette be, hogy indulni kíván a 2020-as amerikai elnökválasztáson:

“Ezennel leveszem a piros sapkát” – mondta West a Forbes-nak Trump védjegyére, a “Make America Great Again” felirattal ellátott piros baseball sapkára utalva. “Mint mindig az eddigi életem során, most is nyerésre játszom” – tette hozzá a rapper.

Mint közölte, a Birthday Party elnevezésű új párt színeiben kíván indulni (az angol “party” szó egyszerre jelent politikai pártot és bulit – no comment).

West az interjúban emellett több dologra is kitért:

  • hogy nem zavarja, ha sikerül elszipkáznia a fekete szavazók voksait Joe Biden demokrata párti elnökjelölttől;
  • hogy még életében nem volt szavazni;
  • hogy februárban átesett a koronavírus-fertőzésen;
  • hogy rendkívül erős előítélettel viseltetik az oltások iránt;
  • hogy alelnök-jelöltje egy kétes hírű hitszónok lesz Wyoming-ból;
  • illetve hogy az általa irányított Fehér Házat úgy képzeli el, mint a Fekete párduc című szuperhős-filmben szereplő Wakanda államot.

A teljes exkluzív interjú angol nyelven elérhető a Forbes oldalán.

Tovább olvasom →

 

Forrás: Reuters / Forbes / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »