Csaknem 11 milliárd euró mínusznál tart a német utazási szektor

Az európai országokra vonatkozó utazási korlátozások feloldásával már indulhat ugyan az üdülési szezon Németországban, a turisztikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a DRV azonban az Európán kívüli kedvelt nyaralási célpontokra vonatkozó korlátozások mihamarabbi feloldását is sürgeti, hogy elkerüljék az eddigi, mintegy 10,8 milliárd eurós bevételkiesés megduplázódását.

A német külügyminisztérium honlapjáról hétfőn 26 európai országra vonatkozóan eltávolították az „utazási figyelmeztetéseket”. A 26 ország közé tartoznak az EU-s tagállamok, kivéve Spanyolországot, Svédországot és Finnországot, mert ezekben az országokban még beutazási korlátozások vannak érvényben. Az uniós társországok mellett Izland, Liechtenstein és Svájc is lekerült a listáról. Ezzel együtt megszűntek a határellenőrzések is a szomszédos országokkal.

Norbert Fiebig, a német a DRV (Deutscher Reiseverband) elnökének megfogalmazása szerint az európai célországokra feloldott utazási tilalomnak köszönhetően „az üdülési szezon a startvonalra állt” Németországban. Az irodák megfeszített erővel dolgoznak kínálatuk frissítésén. „Főként belföldi célpontok iránt tapasztalunk növekvő érdeklődést és elsősorban szárazföldi megközelítéssel, de már a Földközi-tenger felé is megindult a forgalom” – mondta.

A DRV kimutatásai alapján az utazási irodák március végétől június elejéig 10,8 milliárd euró bevételkiesést szenvedtek el. „Amennyiben fennmarad az utazási korlátozás az olyan kedvelt, Európán kívüli üdülési célországokra, mint Törökország, Egyiptom és Tunézia, a bevételkiesés július és augusztus folyamán akár további 9 milliárd euróval is emelkedhet. Augusztus végéig tehát akár 20 milliárd euróra is rúghat a német turisztikai irodák és utazásszervezők bevételkiesése” – mondta a szervezet elnöke.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »