Németország prioritása Európa megújítása lesz

Az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország Európa megújulásának motorja lesz – jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, miután kedden telefonos megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral.

Sassoli videóüzenetében azt mondta: a telefonbeszélgetés világossá tette, hogy a soron következő német elnökség programjának középpontjában Európa újjáépítése áll, az európaiak ugyanis olyan uniót akarnak, amely a társadalom és az emberek számára egyaránt hasznos.

„Biztosak lehetünk abban, hogy ez a megfelelő pillanat az Európai Unió megerősítésére” – fogalmazott, majd kijelentette, hogy a koronavírus okozta válságot csak egy erősebb Európával lehet kezelni, amely képes szembenézni a globalizált világ kihívásaival, segíti az együttműködést és az európai térség védelmét.

Németország július elsején veszi át Európai Unió fél éves soros elnökségét Horvátországtól. A német soros elnökség programjában egyebek mellett az európai gazdaság élénkítése, a társadalmi szolidaritás erősítése, valamint klíma- és környezetvédelmi kérdések szerepelnek.

Angela Merkel április végén arra hívta fel a figyelmet, hogy mindvégig napirenden lesz a világjárvány elleni harc, ami „más irányba tereli” az uniós elnökség programját. Várhatóan a német elnökség idejére „csúszik” az unió 2021-től érvényes hétéves pénzügyi keretének (MFF) elfogadása is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »