A Ford fokozatosan újraindítja európai gyárait

Az amerikai Ford járműgyártó május 4-től fokozatosan újraindítja európai üzemeit, köztük a dél-romániait is, amely Craiova városban működik – közölte kedden a gyártó.

Az amerikai gyártó március 19-én függesztette fel a termelést a legtöbb európai üzemében a koronavírus-járvány miatt. Közleményük szerint május 4-én a termelés egy váltásban indul a németországi Kölnben és Saarlouisban, valamint a román Craiovában. A spanyolországi Valenciában május 18-án kezdik újra a gyártást, míg a nagy-britanniai Dagenhamben és Bridgendben még nem döntöttek erről. A vállalat a craiovai és a kölni üzemében hajtóműveket is gyárt, ezek termelése is fokozatosan indul újra május 4-től.

A cég közlése szerint felhívták a dolgozók figyelmét arra, hogy tartsák be a járványügyi megelőzési intézkedéseket. A gyárakban a távolságtartás szabályainak megfelelően alakították ki a közös munkatereket, továbbá folyamatosan figyelemmel kísérik a dolgozók egészségi állapotát.

A Ford Romániának 6 ezer dolgozója van, a dél-romániai craiovai gyárban az Ecosport és a Puma modelleket gyártják.

Romániában összesen két járműgyártó működik. A piacvezető Dacia április 21-től indította be fokozatosan a termelést, úgy tervezték, hogy május 4-én már teljes kapacitással fognak működni. A két gyártó tavaly összesen 490 412 járművet szerelt össze romániai üzemeiben, ebből mintegy 350 ezret a Dacia.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »