Két hét alatt 10 millió amerikai lett munkanélküli

Megduplázta a múlt héten beállított történelmi rekordját és 6,6 millió fölé nőtt az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban az új koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak következtében.

A washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 3.341.000-rel 6.648.000-re nőtt a március 28-án zárult héten – elemzők 3,5 milliós emelkedésre számítottak.

Így két hét alatt immár 10 millió új munkanélkülit regisztráltak az USA-ban, mely a koronavírus-járvány miatti gazdasági leállásnak a következménye. Már a múlt heti adat is óriási rekordnak számított, a korábbi csúcsot 1982-ben mérték, akkor 695 ezer új kérelem érkezett egy hét alatt.

Szintén beszédes adat és jól mutatja a mostani krízis hevességét, hogy a 2007 és 2009 között lezajlott recesszió során összesen 8,6 millió munkahely szűnt meg – ehhez most két hét sem kellett.  

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 1 millió 245 ezerrel, 3 millió 29 ezerre nőtt a március 21-ével végződött héten, ami 2013. július 6. óta a legrosszabb érték, de még így is jobb a vártnál, az elemzők 4 millió 882 ezres emelkedésre számítottak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: CNBC / MTI / Kitekintő

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »