Még rosszabb munkanélküliségi adatot hozhat a jövő hét az USA-ban

A tegnap közzétett heti munkanélküliségi adat az Egyesült Államokban közel ötszöröse volt a korábban valaha regisztrált legmagasabb értéknek, az 1982-ben mrt 695 ezres adattal szemben tegnap 3,28 milliós adatot publikáltak.

Egyes vélemények szerint azonban jövő héten még rosszabbra fordulhat helyzet, mivel egyrészt az USA-ban még nem látszik a járvány terjedésének lassulása, másrészt pedig egyes államokban – például New Yorkban, New Jersey-ben és Kaliforniában annyira leterhelte a hivatali rendszereket a beérkező kérelmek tömege, hogy a múlt héten leadott adatok még nem tartalmazzák az összes beadott kérelmet.

Ezek pedig a jövő heti adatsorba kerülnek be, amely így akár a 4,5 – 5 milliós kérelemszámot is elérheti.

https://www.instagram.com/p/B-Mqd9XFED_/

Összességében a konzervatív becslések is arról szólnak, hogy az USA-ban március és április hónapokban 10 millió munkahely szűnik meg – legalább ideiglenesen. Hogy ez mennyire rossz adat? A 2007 és 2009 között lezajlott recesszió során összesen 8,6 millió volt a visszaesés.

A teljes cikk a Marketwatch oldalán, angol nyelven elérhető.

Tovább olvasom →

 

 

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »